2. El Klima Seçiminde Dikkat Edilecekler

2
El Klima Seçiminde Dikkat Edilecekler

  • Klimanın kaç yıllık olduğunu öğrenmelisiniz
Klimaların kullanım ömrü 14 yıl kadardır. Satın alacağınız 2.el klima 10 yılı aşkın süredir kullanılıyor ise almayın. Zaten kullanım ömrünü tamamlamaya yakındır ve masrafı yüksek olabilir.
  • Dış yüzeyinde çizik ya da ezilme olmasın
Klimanın dış yüzeyinde çizik olması veya ezilme olması demek cihazın zarar gördüğü anlamına gelir. Yani cihaz düşmüş veya darbe almış olabilir. Bu da iç parçalarında sorun olabileceği, masrafın artabileceği anlamına gelir. Dış yüzeyinde çok belirgin olmayan ufak tefek çizikler var ise bu sadece görüntünün kötü olmasına neden olur.
  • Bağlantılarda çatlaklık olmasın
Klima bağlantılarını mutlaka kontrol edin. Bağlantılarda çatlama var ise bu cihazın ekstra bir masraf oluşturacağı anlamına gelir. Bu durumda ya cihazı almayın ya da alırsanız çok düşük maliyette olsun.
  • Servis çağırarak arızası olup olmadığını kontrol ettirin
2.el klima almadan önce servis çağırın ve cihazda arızalı parça olup olmadığını kontrol ettirin. Masrafı çok yüksek ise satın almayın, masraf düşükse veya servis ekipleri tarafından yaptırmaya değer onayı alınırsa satın alın. Servis ekiplerinin önerilerini bu anlamda dikkate almalısınız.
  • Klimanın kullanacağınız odaya uygun olup olmadığına bakın
Klimaların piyasada farklı kapasitede olmalarındaki sebep kullanım alanlarının değişik boyutlarda olmasıdır. Her odanın büyüklüğü aynı olmayacağı için klima kapasiteleri de farklı olmaktadır. 2.el alacağınız klima, düşündüğünüz odayı ısıtabilecek ve serinletebilecek kapasitede olsun. Aksi taktirde cihazı temin etmeyin.
  • Klimayı güvenilir yerlerden ya da kişilerden alın
Klima alacağınız kişi ya da bayilik güvenilir olmalıdır. Olur da yarın bir gün sorun yaşarsanız eğer size gereken yardımları sağlayabilsin. Güvenmediğiniz veya bilmediğiniz yerlerden kesinlikle temin etmeyin.
  • 2. el klima alımı sonrası montaj ve bakım için uzman yardımı alın
2.el klimayı dikkat edilecekleri göz önünde bulundurarak temin ettiğinizde montajının, periyodik bakım ve kontrollerinin yapılması için uzman yardımı alın. Cihazı kendiniz monte etmeye çalışmayın ve bakımını da kendiniz yapmayın. Bu konuda uzman desteği almak önemlidir.

Yorumlar